Brezplačna telefonska številka 080 26 29
Pozdravljeni v spletni trgovini PCplus!

kingston_01

Na začetku četrtega kvartala 2019 so dobavitelji polprevodnikov DRAM začeli uvajati naslednjo generacijo high density DRAM-ov za DDR4. Ti novi čipi temeljijo na novi litografiji, ki je manjša od 20 nanometrov. To pomeni, da se DRAM premika z gostote 8Gbit na 16Gbit, kar ima za posledico večje zmogljivosti na modul.

Povedano drugače, to pomeni, da uporabimo le polovico števila čipov, da dosežemo enake zmogljivosti kot pri prejšnji metodi. Nove tehnologije in manj komponent na pomnilniškem modulu omogočajo manjšo porabo energije za vse razrede naprav, vključno z mobilnimi napravami. To bo izboljšalo življenjsko dobo baterije za prenosnike in prihranilo stroške energije za podatkovne centre in namizne računalnike doma in v poslovnem okolju. Ta novi napredek bo prispeval k rasti računalništva v oblaku, robnih podatkovnih centrov in omrežij 5G.

Postopna opustitev 8Gbit DRAM pomnilnikov 8 Gbit pomnilniški moduli bodo sčasoma postopno ukinjeni, saj proizvajalci DRAM-ov večino svojih izdelkov osredotočijo na visoko gostoto 16 Gbit, zato bo za vas pomembno, da ustrezno načrtujete nadgradnje svojih sistemov. Kingston bo pomnilniške module, ki temeljijo na 8 Gbit, imel na voljo toliko časa, dokler bodo na voljo čipi. Če danes načrtujete sistem in je življenjska doba računalnika prednostna naloga, uporabite komponente, združljive s 16 Gbit DRAM-om. Tako boste zagotovili nadgradnjo vašega sistema.

V tem kratkem videoposnetku podajamo pregled prehoda - kaj pomeni za vas, njegove prednosti in na kaj morate biti pozorni pri nadgradnji pomnilnika. Oglejte si in začutite razliko:

kingston_02

Nove zmogljivosti Prehod na 16 Gbit DRAM ponuja možnost narediti več z manj! To pa Kingstonu omogoča, da na svojih pomnilniških modulih ponudijo nove kapacitete:

Združljivost med 16G bit pomnilniki, matičnimi ploščami, BIOS različicami in mikroarhitekturami CPU

Niso vsi sistemi združljivi s tem novim DRAM-om z visoko gostoto. Večina trenutnih naborov čipov, kot so AMD Ryzen, Intel 9. generacije (in novejši), je združljivih. Obstaja nekaj opozoril pri starejših Intelovih sistemih (8. generacija in starejše mikroarhitekture), ki lahko delujejo z nadgradnjo BIOS-a.

Intel strežniki Purley z jezerom Cascade (serija Xeon x2xx) je združljiv. Purley z Skylake (Xeon x1xx Series) ni združljiv.

Intel namizni in prenosni računalniki Pri osmih generacijah in starejših Intelovih platformah se pri proizvajalcu sistema ali matične plošče pozanimajte o najnovejšem BIOS-u, ali lahko uporabljate 16Gbit pomnilnika.

AMD platforme Vse platforme AMD, ki podpirajo DDR4, od strežnikov do namiznih računalnikov do mobilnih naprav, so združljive s 16 Gbit pomnilniškimi moduli. Vendar bo morda potrebna posodobitev BIOS-a. Za podrobnosti se obrnite na proizvajalca sistema ali matične plošče.

Več o tej temi si lahko preberete tudi na spodnjih povezavah:

03   05