Brezplačna telefonska številka 080 26 29
Pozdravljeni v spletni trgovini PCplus!

Pogoji nakupa, plačila, dostava in vračilo izdelkov

POGOJI POSLOVANJA

Lastnik in upravitelj trgovine PCplus (v nadaljevanju tudi trgovina) je podjetje Acord-92 d.o.o., Stegne 13, 1000 Ljubljana, davčna številka: SI95346872, matična številka: 5460450000 (v nadaljevanju tudi ponudnik). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje PCplus.si, pravice uporabnikov trgovine ter poslovni odnos med PCplus in kupcem. Kupec je po pogojih poslovanja opozorjen ob vsakem nakupu.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Upravitelj spletne trgovine PCplus, Acord-92 d.o.o., se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene vse cene in razviden prikaz, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

OPRAVLJANJE NAKUPOV

V kolikor se niste v sistem prijavili že ob začetku brskanja po trgovini, bo to potrebno storiti ob realizaciji nakupa. Če ste nov uporabnik trgovine, sledite navodilom, namenjenim registraciji novega kupca spletne trgovine PCplus. Po opravljeni registraciji boste lahko dokončali želeni nakup izbranega izdelka. Pri ponovnih obiskih boste enostavno vnesli uporabniško ime (e-poštni naslov) in geslo in prijava bo opravljena, celotnega postopka ne bo več potrebno opravljati, razen če boste želeli spremeniti katerega izmed podatkov, ki so bili vneseni ob registraciji.

Varovanje podatkov in zasebnost:
Upravitelj spletne trgovine PCplus, Acord-92 d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Vaše podatke bomo uporabili le zato, da vas obvestimo o pomembnih spremembah in o novih storitvah v naši spletni trgovini. E-izdaje vam bomo pošiljali v primeru, da ste se ob registraciji nanje naročili.

Izjemno razkritje osebnih podatkov:
Podatki, ki jih zbira PCplus (www.pcplus.si), bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu ali da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali z drugimi državnimi organi za zaščito in uresničevanju zakonitih interesov PCplus.

Vaša privolitev:
Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi PCplus pravili.+

Sprejem naročila:
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti o sprejetju naročila.  Ponudnik bo naročilo pregledal, preveril dobavljivost naročenih artiklov in potrdil ali s tehtnim razlogom naročilo zavrnil. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov o dobavi kontaktira kupca na navedeno kontaktno telefonsko številko. V primeru da je dobavni rok izdelka predolg in kupec ne želi čakati lahko ponudnika obvesti in ponudnik bo izdelek odstranil iz naročila oz. preklical celotno naročilo in kupcu vrnil morebitno že vplačano kupnino (ne velja za nakup s kreditno kartico). Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki bi nastala zaradi daljšega dobavnega roka ali nedobave blaga.

CENE

Vse cene so izražene v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno drugače navedeno. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 
Cene izdelkov ne vključujejo stroškov poštnine. Stroški dostave so obračunajo v košarici in v blagajni pred zaključkom naročila.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V primeru da objavljena cena zaradi človeške ali tehnične napake močno in očitno odstopa od realne cene izdelka na tržišču si pridržujemo pravico, da naročenega blaga ne dobavimo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

 

PLAČILA

Plačilo ob osebnem prevzemu na sedežu podjetja Acord-92 d.o.o. v Ljubljani:
V primeru osebnega prevzema naročenega blaga na sedežu podjetja Acord-92 d.o.o.v Ljubljani lahko kupnino v celoti poravnate ob prevzemu. Po e-pošti ali telefonu vas bomo obvestili, kdaj lahko naročeno blago prevzamete. Naročeno blago lahko prevzamete kadarkoli med delovnim časom od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 ure. Pri osebnem prevzemu je možno plačilo v gotovini ali predhodnim nakazilom na račun Acord-92 d.o.o. . Možno je plačilo z gotovino ter s plačilnimi in kreditnimi karticami: MasterCard, Visa/Visa Electron, Karanta, BA/Maestro, Diners, American Express.

Plačilo ob dostavi: 
V kolikor se odločite za dostavo na dom ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob dostavi, je možno le plačilo z gotovino in le ob dostavi preko dostavne službe GLS. Za plačilo ob prevzemu se obračuna fiksni strošek v višini 3€.

Plačilo po predračunu na transakcijski račun podjetja: 
Pri tem načinu plačila boste po elektronski pošti prejeli navodila za nakazilo denarja po nakaznici (plačila preko spletnih bank, na poštnih in bančnih okencih...).
Kupnino lahko poravnate na enega od naših transakcijskih računov:

HYPO d.d. SI56 3300 0000 6015 252 (BIC HAABSI22)
SKB d.d. SI56 0310 6100 0754 917 (BIC SKBASI2X)
NLB d.d. SI56 0292 2001 3164 738 (BIC LJBASI2X)
ABANKA d.d. SI56 0510 0800 0019 974 (BIC ABANSI2X)

Blago bomo izdali iz skladišča šele, ko bo nakazilo vidno na našem transakcijskem računu. Plačilo je običajno vidno v roku dveh ur med delovnim časom z izjemo plačila v okviru iste banke. Če uporabljate spletno banko, pri kateri imamo odprtega enega od naših računov, priporočamo, da plačilo izvedete na ta račun.

PayPal:
Enostaven in varen način plačila preko spleta. 

Plačilo na obroke:
Na prodajnem mestu vam ob nakupu v vrednosti vsaj 60€ omogočamo plačilo na do 12 obrokov z uporabo kreditnih kartic American Express in Diners.  

Za več informacij nas kontaktirajte na telefon: 080 26 29 ali 01/583 72 30 ali preko e-pošte: info@pcplus.si .

 

bisnode

ISO certifikat
 

 

Grenke - Financiranje na obroke za pravne osebe

Klasični oz. operativni leasing je oblika financiranja nakupa, kjer leasingodajalec kupi predmet leasinga po izbiri leasingojemalca in mu ga da v uporabo. Pri klasičnem leasingu lahko leasingojemalec postane lastnik predmeta po plačilu 5% - 10% neto financirane vrednosti po koncu leasing obdobja, oziroma se mu daje možnost za odkup med celotnim trajanjem leasinga.

Klasični in operativni lizing:
• Brez pologa
• Od 15 do 60 mesecev (obrokov), mesečno ali kvartalno plačilo
• Enkratni strošek odobritve le 75 EUR + DDV, ne glede na znesek
• Minimalna vrednost opreme od 500 EUR navzgor!

Za več informacij obiščite www.grenke.si ali nas kontaktirate na: info@pcplus.si

 

DOSTAVA

BREZPLAČNA DOSTAVA:
Za vsa naročila v skupni vrednosti nad 100,00 EUR za končne stranke in 200,00 EUR (brez DDV) za partnerje so stroški dostave brezplačni!

STROŠKI DOSTAVE:
Stroški dostave so odvisni od teže naročenega izdelka in sicer 5 EUR za izdelke teže do 25 kg, 7,5 EUR za izdelke teže med 25 in 50 kg ter 10 EUR za izdelke teže do 70 kg (DDV vključen v ceno).
Naročene izdelke dostavljata dostavni službi GLS in Pošta Slovenije. V primeru brezplačne dostave si pridružujemo pravico uporabe dostavne službe po naši presoji, ki je odvisna od vrste in količine naročenega blaga.

ROK DOBAVE:
Na izdelkih so navedena naslednja stanja dobave:

- Iz zaloge:
Dobava iz zaloge pomeni, da je artikel na voljo v našem skladišču ali bo na voljo tekom dneva. Če je artikel na voljo v našem skladišču in je naročilo oddano do 14. ure tekom delovnega dne, ga bomo predvidoma odposlali še v istem dnevu ali najkasneje naslednji delovni dan. Izdelke lahko tudi prevzamete na našem prevzemnem mestu v Ljubljani med 8.00 in 16:00 vsak delovni dan.

- Omejene količine:
Izdelek je v našem skladišču omejen v manjših količinah. Če želite naročiti večje količine nas o točni zalogi ali roku dobave povprašajte.

- Naročeno:
Izdelek je naročen in bo predvidoma dostavljen do navedenega datuma. Osebni prevzem na našem prevzemnem mestu je lahko mogoč do 3 dni prej od navedenega datuma. Pred prevzemom nas kontaktirajte oziroma vas bomo obvestili.
OPOZORILO: Navedeni datum je informativen. Zaradi nepredvidljivih razmer v prometu in zamud, na katere ne moremo vplivati, se lahko dobavni rok spremeni. Za točne informacije nas kontaktiraje.

- Ni na zalogi:
Izdelek ni na zalogi v našem skladišču. Za več informacij o dobavnem roku nas kontaktirajte. 

NASVET!
Dostavna služba dostavlja blago med 8. in 16. uro in če ste v tem času odsotni (npr. v službi) vam svetujemo, da kot naslov za dostavo dodate vaš službeni naslovTako boste vaše naročilo prejeli v službo, namesto domov.

 

VRAČILO IZDELKOV

Kupec (ne velja za pravne osebe) lahko v petnajstih (15) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi kupljenega predmeta (pošiljanje). Izdelki morajo biti nerabljeninepoškodovani, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, katera mora biti nepoškodovana (v skladu s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov), v nasprotnem primeru se vračilo blaga zavrne. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja za programsko opremo in potrošni material v primeru, da je bila originalna embalaža ali varnostni pečat odstranjena. Nakup preko spleta kupcu ne daje več pravic kot nakup v trgovini, zato preizkušanje izdelka ne omogoča odstopa od nakupa brez odškodnine.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti (Acord-92 d.o.o., Stegne 13, 1000 Ljubljana) ali na e-mail naslov: info@pcplus.si, blago pa vrniti v 15 dneh po poslanem obvestilu o odstopu od nakupa. Vrnitev prejetega blaga v 15-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.  Ponudnik vrne kupnino najkasneje v roku 15-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.


Izjava o omejeni garanciji - Pogojna garancija za pogone SSD (večje od 900GB):

Vsi SSD diski (večji od 900GB) so zajeti v to garancijo na podlagi tega, kateri od naslednjih dogodkov nastopi prej: (i) ena, dva, tri, pet (1,2,3,5) let od datuma nakupa s strani prvotnega končnega uporabnika, (ii) do datuma, ko uporaba pogona SATA SSD, izmerjena z izvajanjem atributa SMART 231, označenega kot »Indikator obrabe pogona SSD«, doseže normalno vrednost ena (1), kot prikazuje program SSD Manager, ali (iii) do datuma, ko uporaba pogona NVMe SSD, izmerjena z izvajanjem atributa zdravja »Odstotek uporabe« doseže ali preseže normalno vrednost sto (100), kot prikazuje program.

Pri pogonih SATA SSD bo za nov neuporabljen izdelek prikazana vrednost indikatorja obrabe sto (100), za izdelek, pri katerem je garancijski rok potekel, pa bo prikazana vrednost indikatorja obrabe ena (1). Pri pogonih NVMe SSD bo za nov neuporabljen izdelek prikazana vrednost atributa Odstotek uporabe nič (0), za izdelek, pri katerem je garancijski rok potekel, pa bo vrednost atributa Odstotek uporabe enaka sto (100) ali več.KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo v stik z uporabnikom stopil preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje in v skladu z določili ZEKom-1

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti točnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini PCplus. Kljub temu se lahko lastnosti artiklo, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil zamenjavo izdelka ali preklic naročila.

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, toda kljub temu je potrebno objavljene slike jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo vedno vseh lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti izdelka in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav se lahko kupec na ponudnika obrne preko elektronske pošte info@pcplus.si ali kontaktne telefonske številke 01 583 72 30. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se bo prozadeval po najboljših močeh, da bo rešitev spora sporazumna.

 

PRAVNO OBVESTILO

Vaša zasebnost je za Acord-92 d.o.o. zelo pomembna. Zavedamo se, da so osebni podatki naših uporabnikov zelo občutljive narave, zato je pri nas to eno izmed ključnih področij, ki mu, posvečamo izredno veliko pozornost in skrb. Vaše podatke bomo občasno uporabili, za obveščanje o pomembnejših spremembah, posebnih ponudbah, novih storitvah, ki bodo objavljene na spletnih straneh www.acord-92.si in www.pcplus.si in lahko za vas predstavljajo pomembne informacije.

 

Splošni pogoji uporabe spletne strani www.acord-92.si in www.pcplus.si
in omejitev odgovornosti.

  

Osebni podatki
Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.acord-92.si in www.pcplus.si  je Acord-92 d.o.o., Ljubljana, Stegne 13, Ljubljana v nadaljevanju lastnik.
Spletno mesto so vse strani v okviru internetnega naslova www.acord-92.si in www.pcplus.si v nadaljevanju spletno mesto.
Uporabnik spletnega mesta je oseba, ki obišče katero koli spletno stran na spletnem mestu www.acord-92.si in www.pcplus.si v nadaljevanju uporabnik.

Sprejem splošnih pogojev
Uporabnik z uporabo spletnega mesta sprejema pogoje iz tega Pravnega obvestila in izjavlja, da je z njimi v celoti seznanjen in se z njimi v celoti strinja.

O spremembah pogojev in pravil na spletni strani bomo uporabnika sproti obveščali na spletnem mestu.

Avtorske pravice
Vsa vsebina, ki je objavljena na spletnem mestu, je v izključni lasti lastnika spletnega mesta in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. Za vsebino se poleg besedila in podatkov šteje tudi grafična podoba spletnega mesta. Nekateri grafični elementi so last naših parterjev in so v uporabi na spletnem mestu z njihovim dovoljenjem. Logotipi in blagovne znamke so last njihovih zakonitih lastnikov.

Kopiranje iz spletnega mesta in objavljanje vsebine na drugih mestih je prepovedano, razen če lastnik to dovoli v pisni obliki.
Če uporabnik lastniku posreduje kakršne koli materiale, za objavo na spletnem mestu, dovoljuje njihovo uporabo in brezplačno prenese avtorske pravice na lastnika spletnega mesta za posredovane materiale

Uporaba podatkov
Uporabnik lahko podatke iz spletnega mesta uporablja le za osebne in nekomercialne namene. Posredovanje izvirne ali izvedene oz. prilagojene vsebine tretjim osebam in njihovo objavljanje na drugih mestih je prepovedano.

V skladu z veljavno kazensko in civilnopravno zakonodajo se bo obravnavala kakršnakoli zloraba, neupravičena uporaba ali posredovanje podatkov iz spletnega mesta.

Omejitev odgovornosti
Lastnik ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu. Ne prevzema odgovornosti za dejanja, ki jih uporabnik opravi na podlagi objavljenih podatkov.

Lastnik ne odgovarja za nobeno nastalo škodo, ki bi nastala iz kateregakoli in kakršnegakoli vzroka. (kot npr.: napačni in neresnični  podatki posredovanih s strani uporabnika ali parterja, tehnične težave, računalniški virus, opustitve, prekinitve izvajanja storitev s strani lastnika, zaradi ukrepov državnih in upravnih organov, itd…)

Uporaba osebnih podatkov in varovanje zasebnosti
Lastnik zbira o uporabniku naslednje osebne podatke in kontaktne informacije: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, davčno številko, telefon in fax, elektronski naslov, geslo v šifrirani obliki, datum rojstva, ter ostale podatke, ki jih uporabnik vnese preko obrazcev na spletnem mestu.

Z uporabnikovim dostopom do spletnega mesta lastnik na strežniku beleži in spremlja podatke, ki bi lahko služili za identifikacijo (IP-naslov računalnika, datum in čas, iz katerega spletnega mesta dostopa, obiskane strani ter tip brskalnik). Tako zbrane podatke se lahko uporabi anonimno v statistične namene lastnika.
Uporabnik prevzame v celoti odgovornost za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov ter kontaktnih informacij  posredovanih lastniku.
S pridobljenimi podatki o uporabniku bo lastnik ravnal v skladu splošnimi pogoji in veljavno zakonodajo Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1). (Uradni list RS, št. 59/1999, 57/2001, 59/2011 in Obligacijski zakonik).
Uporabnik, ki je mlajši od 16 let, mora za posredovanje podatkov lastniku, podajo soglasja za sprejemanje e-novic in podajo soglasja za sodelovanje pri kateri koli nagradni igri lastnika pridobiti predhodno soglasje staršev oziroma skrbnika.
Uporabnik z registracijo na spletnem mestu soglaša, da lahko lastnik njegove osebne podatke uporablja in obdeluje za potrebe izvedbe storitev spletnega mesta, o čemer ga lastnik tudi jasno in nedvoumno obvešča na spletnem mestu.
Lastnik izjavlja, da drugih osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam brez izrecnega dovoljenja uporabnika.
V nobene primeru ne bomo vaših osebnih podatkov predali nepooblaščenim osebam. Dostavnim službam bomo zaupali le uporabnikovo ime in priimek, naslov in telefonsko številko za dostavo oz. podatke katere uporabnik dovoljuje da se jih lahko preda. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo.

Piškotki
Piškotki, ki jih vpišemo na trdi disk uporabnikovega računalnika so alfanumerični identifikatorji, ki jih lastnik uporablja za identifikacijo uporabnika, tako da uporabniku ni potrebno ponovno vpisovati istih podatkov pri prijavi in uporabi storitev spletnega mesta.

Več informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna trgovina PCplus si lahko preberete tukaj

Kršitve

V primeru kršitve pogojev tega Pravnega obvestila ali obstoječe zakonodaje sme lastnik posredovane osebne podatke v celoti uporabiti z namenom preprečevanja prihodnjih kršitev in sanacije posledic kršitve. Uporabniku se lahko v tem primeru delno ali v celoti omeji dostop oziroma uporaba spletnega mesta.

Poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu je izrecno prepovedan. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev dejavnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema lastnika.

Prehodne in končne določbe
Za razlago splošnih pogojev tega Pravnega obvestila in sporov iz razmerja uporabnika z lastnikom se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, za morebitne spore iz tega razmerja pa je pristojno sodišče v Ljubljani.

Če sodišče s pristojnostjo za odločanje v tej zadevi odloči, da je kakšna določba splošnih pogojev neveljavna, bo ta določba izločena, druge določbe splošnih pogojev pa bodo še naprej veljale in učinkovale.

Ljubljana, 1. 7. 2013